Nieuws

Geweldig aanbod voor Photoshop-cursisten!

Geweldig aanbod voor Photoshop-cursisten! Vele mensen zouden wel een Photoshop-cursus willen volgen, maar zien op tegen de aanschaf van het CS-programma vanwege de prijs. Kunstgroep Noord heeft een exclusieve aanbieding voor al deze cursisten. Een licentie voor het originele CS6-programma is voor een zeer lage prijs via Kunstgroep Noord verkrijgbaar. Op deze wijze kan iedereen met het programma thuis aan de slag op de eigen computer, of op de laptop die naar de lessen wordt meegenomen. De licentie is een jaar geldig. Aanbieding voor cursussen van vier of meer bijeenkomsten. Vraagt u naar de voor-waarden bij uw inschrijving voor Photoshop.

'Specials' van start

special Architectuur en stadsfotografie. In Groningen en Meppel start in februari de 'special' Architectuur en stadsfotografie. Dit is een unieke workshop voor mensen die iets bijzonders willen met fotografie. Tijdens een inspirerende dag vol fotografie, worden voorbeelden van grote fotografen op het gebied van architectuur- en stadsfotografie getoond en besproken. Met een opdracht gaan de deelnemers op pad om hun eigen beelden te maken van de stedelijke omgeving. Daarna worden de resultaten besproken en krijgen de deelnemers direct feedback op hun werk.

Basiscursus fotografie in januari van start

Basiscursus fotografie in januari van start In Groningen, Winschoten en Hoogeveen start in januari de Basiscursus fotografie. Fotografie kent veel verschillende genres en benaderingen. Soms legt de fotograaf de nadruk op het mooie plaatje, een andere keer weer staat de inhoud centraal in een documentaire foto. In deze cursus krijgen deelnemers veel informatie over de inhoud en vormgeving in de fotografie en men leert dit toepassen op de eigen foto's. Met andere woorden: cursisten leren betere, mooiere foto's maken, foto's met zeggingskracht en creativiteit. Kijk voor meer informatie bij het aanbod Fotografie.

Geef eens een cursus cadeau!

Geef eens een cursus cadeau! Nu de feestdagen weer in aantocht zijn, breken velen hun hoofd over een passend cadeau voor geliefden, familie en vrienden. Kunstgroep Noord reikt graag de suggestie aan om eens een cursus of workshop cadeau te geven. Dit is beslist een leuk, leerzaam en verrassend geschenk. Maak een keuze uit het uitgebreide aanbod van onze website, of neem contact met ons op over speciale wensen. Ook kan Kunstgroep Noord voor de gift - indien gewenst - een mooie gepersonifieerde geschenkkaart maken.

Nieuw lid KGN: Stefan de Keijser

Nieuw lid KGN: Stefan de Keijser Stefan de Keijser is toegetreden tot Kunstgroep Noord als nieuw lid. Stefan is beeldend kunstenaar, docent beeldende kunsten en creatief therapeut. Hij begeleidt kunstprojecten in het onderwijs en geeft schilderworkshops aan jeugd, jongeren en volwassenen. Het werk van Stefan de Keijser wordt permanent geëxposeert in de oude pastorie in Oudeschans. Kunstgroep Noord heet Stefan van harte welkom. Met de toetreding van Stefan breidt Kunstgroep Noord haar aanbod stevig uit in de beeldende discipline; tekenen, schilderen en (experimenteel) werken met gemengde technieken en materialen.

Schrijven met licht

Schrijven met licht Vorige week vond met succes de workshop “Schrijven met licht” plaats in Gieten.
Deelnemer Renee Rozenveld maakte deze foto.
Op 30 oktober aanstaande wordt deze workshop opnieuw gegeven, dit keer in Beilen.

Gastdocent Marijke van der Meij

Marijke van der Meij Op maandagavond 14 oktober om 19.30 uur begint een bijzondere cursus geschikt voor beginnende tekenaars of schilders.
Er wordt kennis gemaakt met 6 verschillende materialen in 6 lessen.
Kunstgroep Noord werkt voor de cursus samen met kunstenaar en gastdocent Marijke van der Meij.
Kijk voor meer informatie bij het aanbod Tekenen & Schilderen.

KGN steunt Toon Hermanshuis Drenthe

KGN steunt Toon Hermanshuis Drenthe Kunstgroep Noord steunt belangeloos het Toon Hermanshuis Drenthe.

Op 30 mei zal Marjolein Spiekerman een Fotografieworkshop geven voor het Toon Hermanshuis in Hoogeveen.
Op 13 juni volgt Gina Palstra met een Theaterworkshop, eveneens in Hoogeveen.
In het nieuwe seizoen staan workshops Beweging door Galit Tuvta en Textiele werkvormen door Marieke Smink op het programma.

Fotografen bij Kunst aan de Vaart

Fotografen bij Kunst aan de Vaart Op 24 mei zal in het kader van Kunst aan de Vaart de Werkgroep Fotografie Drenthe zich presenteren. Deze groep bestaat inmiddels 2 jaar en staat onder leiding van Marjolein Spiekerman.
Maandelijks komt de groep bijeen om gezamenlijk tijdens excursies te fotograferen en vervolgens het gemaakte werk te bespreken.
Een selectie van het werk zal gedurende de kunstmanifestatie te zien zijn.

Foto-expositie en -wedstrijd

Fotografen bij Kunst aan de Vaart Marianne Berkhoff en Marjolein Spiekerman nemen, samen met fotograaf Paul Mentink, zitting in een jury.
Deze zal een keuze maken voor de beste foto uit de foto-expositie 'Streekgenoten', die momenteel in MOW te bezichtigen is.
MOW is het kleine, vernieuwde en verrassende museum in Bellingwolde.
De prijswinnaar, of winnende fotoclub, krijgt de gelegenheid om in maart 2014 in het museum een tentoonstelling van eigen werk in te richten.